Klimaatakkoord van Parijs: modernenzuinigwonen voldoet aan de doelstellingen

Wat onmogelijk leek is nu werkelijkheid geworden

55 landen die samen verantwoordelijk zijn voor minimaal 55% van de uitstoot van CO2 wereldwijd hebben het klimaatakkoord van Parijs zeer recent ondertekend.

De hoofddoelstelling is dat de gemiddelde temperatuur op aarde maximaal 2 graden Celsius mag stijgen waarbij het streven slechts 1,5 graad is.

Dit lijkt misschien niet veel echter de klimaatgevolgen van een temperatuurstijging van 1 graad zijn enorm. Het is goed dat er gemiddelden zijn afgesproken. Het ene land zal meer mogelijkheden hebben om de CO2 uitstoot te beperken dan het andere. In Nederland kunnen we met alle opgedane kennis en ervaring wellicht wat gemakkelijker voldoen aan deze ambitie.

Ook de bouwwereld kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze doelstelling. Na de economische crisis zit de nieuwbouw weer behoorlijk in de lift. Helaas is de bouwwereld traditioneel ingesteld. Zij moet dan ook overtuigd worden van de noodzaak van de beperking van de temperatuurstijging. Daarna moet zij haar verantwoordelijkheid nemen door mee te werken aan het realiseren van de doelstellingen van het klimaatakkoord..

Modernenzuinigwonen voldoet aan doelstellingen.

Gelukkig zijn er woningen op de markt die nu al ruimschoots aan de doelstellingen voldoen zowel qua ontwerp, bouwmethode en materiaalkeuze.
Een voorbeeld zijn de zeer duurzame woningontwerpen van de architecten Guus van Bebber en Levien de Putter op deze website  www.modernenzuinigwonen.nl .

 

Terug naar overzicht
(c) copyright adeux | sitemap | disclaimer | algemene voorwaarden | realisatie: wit webdesign